• Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Θ. Θεοχαρόπουλος: Σοκ η νίκη Τραμπ, χρειάζεται ψυχραιμία

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος09/ 2016

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σοκ για όλους όσοι παλεύουμε για τις βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις και είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε δήλωσή του για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Κατά τον κ. Θεοχαρόπουλο, η ελπίδα που έφερε ο Μπάρακ Ομπάμα μεταβάλλεται με τη νίκη Τραμπ σε ανησυχία για όλο τον πλανήτη. «Δεν πρόκειται για την παραδοσιακή εναλλαγή μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων», τόνισε, «πρόκειται για διαφορετικούς κόσμους».

Ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι η επικράτηση του Αμερικανού μεγιστάνα στις εκλογές των ΗΠΑ «είναι ένας ακόμη κρίκος στην ογκούμενη αμφισβήτηση του πολιτικού στάτους κβο από μεγάλες κοινωνικές ομάδες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ανισοτήτων και της φτωχοποίησης ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού».

«Η τάση αντισυστημικότητας επεκτείνεται. Αυτή την τάση δεν μπορούμε να την αγνοούμε, αλλά καλούμαστε οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να δώσουμε άμεσα απαντήσεις», πρόσθεσε και τόνισε ότι «η αλλαγή πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Με στόχο την άρση των ανισοτήτων, την κοινωνική συνοχή, την μείωση της ανεργίας και της φτώχειας. Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως το προσφυγικό που απειλεί να ανατρέψει παραδοσιακές ισορροπίες. Να σταματήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να είναι αποκομμένες από τις κοινωνίες και τα προβλήματα τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα με ψυχραιμία. «Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο αλλά κυρίως οι κοινωνίες πρέπει να είναι σε εγρήγορση με στόχο την προάσπιση των ελευθεριών, των δημοκρατικών κεκτημένων», συμπλήρωσε.