• Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Θ. Θεοχαρόπουλος: Να κλείσει η κυβέρνηση την πόρτα που ανοίγει στις ομαδικές απολύσεις

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος19/ 2016

Να κλείσει «εδώ και τώρα» την πόρτα για τις ομαδικές απολύσεις κάλεσε την νέα υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα για τα εργασιακά, όπου, για πρώτη φορά το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα ανοίξουν πόρτα για τις ομαδικές απολύσεις, κάτι το οποίο έχει αποφευχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι ουσιαστικά μία κίνηση που θα οδηγήσει την διαπραγμάτευση σε αποτυχία και σε περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Τόνισε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα με αυτά τα ποσοστά ανεργίας και με αυτή την κατάσταση στην αγορά εργασίας «να συζητείται το άνοιγμα των ομαδικών απολύσεων και αυτό μάλιστα να γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση».

«Είναι απαράδεκτος αυτός ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Η νέα υπουργός εργασίας κα Αχτσιόγλου θα πρέπει εδώ και τώρα να το σταματήσει και όχι να αφήνει αυτή την πόρτα ανοιχτή, η οποία θα οδηγήσει μία κατάσταση εργασιακής ζούγκλας» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδιώκει καθαρά την εθνική συνεννόηση σε όλους τους τομείς, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.. «Η πρότασή μας είναι σταθερή για μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Δεν είναι η λύση ‘Φύγε εσύ, έλα εσύ’. Δεν είναι λύση να υπάρξει μια μία κυβέρνηση με τη Ν.Δ. αυτοδύναμη ή με ένα κόμμα συμπλήρωμα , μόνο και μόνο για να δημιουργούν πλειοψηφία 151 και, παράλληλα, να έχουμε ισχυρό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πετά πέτρες», είπε.

Υποστήριξε τέλος ότι «είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος πιστεύει ότι η σκιώδης κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι η λύση».