• Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Θ. Θεοχαρόπουλος: Δεν τελειώνει η λιτότητα

Avatar
Peristeri News
Ιούνιος24/ 2018

Με τις αποφάσεις του Eurogroup που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχθηκε πως «δεν τελειώνει για τη χώρα η εποχή της λιτότητας» εκτιμά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει πως «το αφήγημα της “καθαρής εξόδου” είναι παραμύθι για εσωτερική ή καλύτερα εσωκομματική κατανάλωση όπως ήταν και το “προεκλογικό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης”» και προσθέτει ότι «οι φιέστες και οι πανηγυρισμοί είναι εντελώς ακατανόητοι σε ένα θέμα που απαιτείται υπευθυνότητα και να ειπωθεί επιτέλους η αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δεν δικαιολογούνται ούτε κατ΄ ελάχιστον από τα δεδομένα και την πραγματικότητα».

«Το Ζάππειο είχε την σημειολογία του καθώς περάσαμε από τον αντιπολιτευτικό λαϊκισμό των Ζαππείων του Σαμαρά στον κυβερνητικό λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», προσθέτει.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος επικρίνει τον κ. Τσίπρα πως «άλλα λέει στο εξωτερικό, και άλλα στην Ελλάδα κι εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο κατηγορεί και τη ΝΔ λέγοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκπέμπει σήματα παράλληλης πορείας με τη ΝΔ και πως με την πολιτική του αυτονομία, θα ενισχύσει την ταυτότητά του.

«Οφείλει να μείνει αταλάντευτα προσηλωμένο στην επιλογή για πολιτική αυτονομία, την οποία και πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά όχι μόνο απέναντι στις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές αλλά απέναντι και στον απαράδεκτο τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση η ΝΔ», επισημαίνει.

Συμφωνία με ΠΓΔΜ

Σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι είναι θετική παρά τα λίγα επιμέρους αρνητικά της στοιχεία για την ιθαγένεια και τη γλώσσα, ενώ επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα συμβιβασμό ανάμεσα στους δύο χώρες, υποραμμίζει ότι «παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος “Μακεδονία”».

Σχετικά με την ψηφοφορία στη Βουλή, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι «όταν και εάν έρθει στη Βουλή, πρέπει να συνοδεύεται με τη δέσμευση τού πρωθυπουργού ότι αμέσως μετά θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών με δεδομένο μάλιστα ότι σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία».

ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με τις διαφωνίες και τη κρίση στο Κίνημα Αλλαγής , το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, απευθύνει έκκληση «να προχωρήσουμε μπροστά βάζοντας το συλλογικό πάνω από το ατομικό», ενώ δεσμεύεται ότι η ΔΗΜΑΡ θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ώστε να προστατεύσει τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής για να προχωρήσει συνθετικά και δυναμικά μπροστά.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και διευρυμένη Κεντροαριστερά χωρίς το “Ποτάμι”, τη ΔΗΜΑΡ και άλλες μη πασοκογενείς συλλογικότητες δεν μπορεί να υπάρξει καθώς θα αποδυναμώνεται η εικόνα ενός νέου ευρύτερου φορέα», υπογραμμίζει.