• Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος19/ 2020

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρη Κονιδάρη εισήχθη για προληπτικούς λόγους και εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα. Είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κονιδάρης με τον Αρχιεπίσκοπο έχει ήδη επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός, ενώ εκπρόσωπος τύπου τόνισε πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν σταματάει να στέλνει το μήνυμα της τήρησης των μέτρων.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των Ιεραρχών.

Λόγω του κρούσματος στον Ιεράρχη ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και έτσι ο Αρχιεπίσκοπος όπως και η Ιερά Σύνοδος τέθηκαν σε καραντίνα.

Διεγνώσθη θετικός το βράδυ της Δευτέρας

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος εισήχθη σήμερα στις 07:40 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις.