• Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος, 2020

Θερμοκρασίες-ρεκόρ στην Ευρώπη

Peristeri News
Ιούλιος26/ 2019

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν χθες, για δεύτερη μέρα, σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Οι Παριζιάνοι βίωσαν την πιο θερμή μέρα στην ιστορία τους ενόσω το δεύτερο επικίνδυνο κύμα κάυσωνα σαρώνει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές και τις πυροσβεστικές υπηρεσίες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και βλάστησης σε πολλές περιοχές της Γαλλίας – κυρίως της Νορμανδίας – κάηκαν εξαιτίας πυρκαγιών, οι οποίες αποδίδονται στον συνδυασμό καύσωνα και ξηρασίας.

Οι νέες ακραίες θερμοκρασίες έπονται του πρώτου καύσωνα τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να καταγραφεί ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή καθιστά τους θερινούς καύσωνες πέντε φορές πιο πιθανούς και πολύ πιο έντονους.

Θερμοκρασία ρεκόρ 41,8 βαθμών καταγράφηκε χθες στο Μπεχέινιντεκ, στο βόρειο Βέλγιο, ανακοίνωσε ο Ντάβιντ Ντέχεναου, επικεφαλής της υπηρεσίας προβλέψεων στο Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IRM).

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν χθες και προχθές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά σήμερα αναμένεται μια ελαφρά πτώση.

Στις Βρυξέλλες, σημείο αναφοράς του IRM, η θερμοκρασία έφτασε χθες τους 39,7 βαθμούς Κελσίου, η οποία αποτελεί ρεκόρ για τη βελγική πρωτεύουσα.

Η Γερμανία έσπασε επίσης κάθε ρεκόρ, με τα θερμόμετρο να δείχνει χθες το μεσημέρι στο Λίνγκεν, στην Κάτω Σαξονία, 40,9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ολλανδία, η θερμοκρασία άγγιξε χθες τους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στα χρονικά, ανακοίνωσε το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας KNMI.

Ετικέτες: ,