• Τρίτη, 26 Μάιος, 2020

Θα παίξει play-out για… play-off

Παύλος Κουστέρης
Παύλος Κουστέρης
Μάιος13/ 2020

Σε μια χρονιά που ο Ατρόμητος τα έκανε σχεδόν όλα λάθος, οι αμαρτίες ομάδων από το παρελθόν και η λογική της FIFA να στέκεται πάντα δίπλα στον ποδοσφαιριστή, μπορούν να φέρουν ένα ντόμινο, που μπορεί να ευνοήσει τους Περιστεριώτες.

Για να μην χαθούμε με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και επειδή έχουν περάσει μήνες από τη στιγμή που είχαμε την τύχη να ασχοληθούμε με ποδόσφαιρο, θυμίζουμε ότι ο Ατρόμητος, απολύτως δίκαια βάσει της αγωνιστικής του εικόνας, δεν κατάφερε να μπει σφήνα στις θέσεις των play-off.

Όχι ότι οι ανταγωνιστές του «θάμπωσαν» με την απόδοσή τους, αλλά με όσα έχει καταφέρει την τελευταία δεκαετία η ομάδα του Περιστερίου, πρέπει να ασχολείται με την… καμπούρα της κι όχι αν οι άλλοι ήταν λίγο καλύτεροι ή χειρότεροι. Ο Ατρόμητος φέτος δεν έπαιξε μπάλα. Τελεία.

Από εκεί και πέρα, τερμάτισε 7ος, μόλις δύο βαθμούς πίσω από Άρη και ΟΦΗ, και είναι στα play-out ώστε τυπικά να εξασφαλίσει την παραμονή του, ουσιαστικά για να διασκεδάσει τις κάκιστες εντυπώσεις της κανονικής περιόδου.

Ωστόσο, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός παραμένει τιμωρημένος και εσχάτως, αυτό που «ψιθυριζόταν» όλο αυτό το διάστημα για το πρόβλημα που έχει ο Άρης με τη FIFA, πήρε επίσημη μορφή, οπότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει επίσης σοβαρό πρόβλημα με την ευρωπαϊκή του συμμετοχή.

Βάσει αυτών, για φέτος, μπορεί η 7η θέση να δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο. Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος υποχρεούται να είναι έτοιμος για αυτή τη συνθήκη, πρέπει να την κυνηγήσει και στο τέλος θα κάνει το ταμείο του.

Απαραίτητη σημείωση: Ο Ατρόμητος, χωρίς να βγαίνει κάτι επίσημα, δεν πρόκειται να κυνηγήσει τίποτα στα δικαστήρια. Αν το CAS και η FIFA «ανοίξουν» την 7η θέση, τότε καλώς, αλλιώς θα πάει η ομάδα που έχει κερδίσει τη θέση της στο γήπεδο.

Τέλος, οι Περιστεριώτες έχουν καταθέσει τον φάκελό τους και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους για το πρωτάθλημα (αυτονόητο) και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν χρειαστεί.