• Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

«Θα ξεπεραστεί η πυρηνική κρίση»

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος22/ 2011

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα ξεπεραστεί, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Γιουκίγια Αμάνο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα ξεπεραστεί, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Γιουκίγια Αμάνο, ενώ η Αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου για τα Πυρηνικά (NRC) ανακοίνωσε ότι η κατάσταση “δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3” στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, “οι οποίοι έχουν αναμφίβολα υποστεί ζημιές στο επίπεδο της καρδιάς των αντιδραστήρων”.

Πάντως, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από την ζώνη των 30 χιλιομέτρων που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό.

Εξάλλου, η TEPCO η Ιαπωνική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι μετρήθηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Τετσούρο Φουκουγιάμα δήλωσε ότι είναι ασφαλή τα τρόφιμα που παράγονται έξω από τη ζώνη που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον σταθμό της Φουκουσίμα.