• Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Η Eurobank και η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος06/ 2019

Συνεχίζεται για τρίτη διαδοχική χρονιά ο θεσμός των Βραβείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” που αποτελούν κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, επιβραβεύοντας, υγιείς, σύγχρονες, ελληνικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν με τις πρακτικές και τις επιδόσεις τους στη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η τελική επιλογή των επτά νικητών των “Growth Awards” 2019, θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, στην τελετή βράβευσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία, ενώ κεντρική ομιλήτρια της τελετής θα είναι η κα Inma Martinez, venture partner της εταιρίας Deep Science Ventures, η οποία θα αναφερθεί στην τεχνολογική μετάβαση των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα, αναλύοντας την αναμενόμενη συνεργασία ανθρώπων και μηχανών και το ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνητή νοημοσύνη στο άμεσο μέλλον.

Έχουν προγραμματισθεί δύο ενότητες διαλόγου σχετικά με το θεσμό και τη φιλοσοφία των “Growth Awards” από τους προέδρους της επιτροπής βράβευσης και εμπνευστές της πρωτοβουλίας, κ.κ. Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank και Βασίλειο Καζά, διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton. Επίσης για το «state of play» των ελληνικών επιχειρήσεων από τους συνεργάτες της Grant Thornton, κ. Θανάση Ξύνα, κα Χριστίνα Τσιρώνη και κα Λίνα Καζά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μελέτη με θέμα «Ελληνικές Επιχειρήσεις & Ψηφιακός Μετασχηματισμός». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επιτροπή βράβευσης είναι 18μελής και σε αυτήν προεδρεύουν, από κοινού, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, κ. Ν. Καραμούζης, και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Β. Καζάς. Τα μέλη της επιτροπής βράβευσης είναι σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου:

– Ανδρέας Ανδρεάδης, επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ & διευθύνων σύμβουλος του ‘ομίλου Sani/Ikos

– Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

– Ευτύχιος Βασιλάκης, διευθύνων σύμβουλος, Autohellas SA. / Hertz

– Κωνσταντίνος Βασιλείου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Eurobank

– Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, Chipita Α.Ε.

– Νέλλη Κάτσου, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος, Φαρματέν ΑΒΕΕ.

– Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Τεμες ΑΕ.

– Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Μυτιληναίος ΑΕ.

– Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, Τσιμέντα Τιτάν ΑΕ.

– Γιώργος Προβόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Eurobank Bulgaria ΑD

– Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ΣΕΤΕ

– Ασημίνα Τζίκα, διευθύνουσα σύμβουλος, Elvial AE.

– Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου & διευθύνων σύμβουλος, ΟΤΕ

– Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ΣΕΒ

– Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Fourlis Holdings S.A.

– Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου & διευθύνουσα σύμβουλος, Navios Maritime Holdings

H θεσμοθέτηση των βραβείων ανάπτυξης & ανταγωνιστικότητας “Growth Awards”, όπως αναφέρουν οι εμπνευστές τους, υπαγορεύθηκε από την ανάγκη ανάδειξης και επιβράβευσης ελληνικών επιχειρήσεων με τα χαρακτηριστικά εκείνα που αποτελούν την, εν τοις πράγμασι, απάντηση της εγχώριας επιχειρηματικότητας στην αναπτυξιακή διαδικασία και την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον διεθνώς. Ειδικότερα, επιχειρήσεων που ξεχώρισαν και διακρίνονται για τις οικονομικές τους επιδόσεις, αλλά και για το ισχυρό τους αποτύπωμα σε όρους εξωστρέφειας, διαφάνειας, σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης, εργασιακής κουλτούρας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια εξασφάλισης της διατηρήσιμης ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία.

Η διαδικασία αξιολόγησης για την ανάδειξη των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για την ανάπτυξη, την αριστεία και τη δυναμική τους, περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών 8.000 περίπου επιχειρήσεων, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/Health Matrix” της Grant Thornton, αλλά και τις πραγματικές ιστορίες των εταιρειών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα απονεμηθούν έξι βραβεία σε ισάριθμες ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στις παρακάτω κατηγορίες: Λειτουργική / επιχειρησιακή βελτίωση, ανάπτυξη προϊόντος / αγορών, ανθρώπινο δυναμικό & εταιρική κουλτούρα, επενδύσεις, εταιρική & κοινωνική Ευθύνη και επιχειρηματική αριστεία ενώ, φέτος, θα απονεμηθεί για πρώτη φορά το βραβείο «ψηφιακής εξέλιξης» και αφορά εταιρείες που μεταβαίνουν ήδη επιτυχώς στην ψηφιακή εποχή.

Ετικέτες: ,