• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Η φιλία το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Avatar
Peristeri News
Μάιος16/ 2016

Η φιλία ήταν το θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο άνοιξε σήμερα η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στους υποψήφιους δόθηκε απόσπασμα του παιδαγωγού, φιλοσόφου και δοκιμιογράφου, Ευάγγελου Παπανούτσου σχετικά με την αξία και τα χαρακτηριστικά της φιλίας. Το κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία» και οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν μεταξύ άλλων να αναπτύξουν τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας.

Σήμερα εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που δίνουν με το παλιό και με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Αύριο, Τρίτη 17 Μαΐου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-ομάδα Α’ που δίνουν με το παλιό σύστημα, και πάλι με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Η εξέταση των μαθημάτων των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) και στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Στη συνέχεια, από τις 16 έως και τις 27 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, ενώ οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 15 έως 29 Ιουνίου.