• Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Η τεχνολογία βάζει φρένο στους εγκληματίες

Avatar
Peristeri News
Ιούνιος15/ 2020

Μετά τις τελευταίες ανακαλύψεις της Αστυνομίας σε δυο υποθέσεις γίνεται αντιληπτό ότι ο καθένας που έχει εγκληματικές τάσεις θα το σκέφτεται διπλά.

Δεν είναι κρυφό ότι τόσο το Εγκληματολογικό όσο και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούν νέες εξελιγμένες μεθόδους ώστε να έρχονται πιο κοντά στους δράστες.

Μέσα σε λίγες μέρες είδαμε δυο διαφορετικές υποθέσεις να λύνονται γρήγορα λόγω της τεχνολογίας κάτι πολύ ενθαρρυντικό που ευχόμαστε να εξελιχθεί στο μέλλον.

Σε πρώτη φάση έπειτα από σκληρό κυνηγητό και αλλεπάλληλες έρευνες οι Αστυνομικοί έφτασαν τελικά έπειτα από εξέταση στοιχείων ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο και μέσω καμερών στη δράστιδα του συγκλονιστικού εγκλήματος με το βιτριόλι.

Καθημερινά παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τα στοιχεία που έχουν βρει οι Αρχές για το απεχθές έγκλημα και αυτά είναι μόνο όσα μπορούν να παρουσιαστούν. Εννοείται πως στοιχεία της έρευνας δεν παρουσιάζονται και αυτό αποδεικνύει το επίπεδο που έχουν φτάσει οι υπηρεσίες της Αστυνομίας όσον αφορά την τεχνολογία.

Όμοια περίπτωση και η εξαφάνιση μικρού κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και την δημοσιοποίηση του θέματος άμεσα μέσω των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο τελικά είχε ευτυχή κατάληξη.

Αυτή η ταχύτητα της επικοινωνίας προκαλεί πολλά προβλήματα στους απαγωγείς και δεν τους δίνει την ευχέρεια να κάνουν τις κινήσεις που επιθυμούν.

Με γνώμονα τις δυο παραπάνω υποθέσεις καταλαβαίνουμε ότι η τεχνολογία βάζει φρένο στους επαγγελματίες και τους βάζει σε δεύτερες σκέψεις.