• Σάββατο, 20 Οκτώβριος, 2018

Η Περιφέρεια υπέγραψε αντιπλημμυρικό έργο για το Περιστέρι

Peristeri News
Δεκέμβριος13/ 2017

Την ένταξη έργου που αφορά τη Λεωφόρο Αθηνών και ταυτόχρονα το Περιστέρι ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών της Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ρένα Δούρου υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων επί της Λεωφ. Αθηνών από την οδό Πατριάρχου Σεργίου Δήμου Περιστερίου μέχρι την οδό Πύλου Δήμου Χαϊδαρίου» στον Άξονα Προτεραιότητας 05 «Προώθηση της προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, καθώς και της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων».

Το έργο αφορά την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων από την οδό Πύλου στο Χαϊδάρι μέχρι την οδό Πατριάρχου Σεργίου στο Περιστέρι, με μήκος 1.486 μέτρα και με συνολικό προϋπολογισμό 3.566.015,67 ευρώ.

Δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Αττικής και η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου – Χαϊδαρίου, ενώ θα απαλλάξουν 40.000 πολίτες από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Αναμένεται να δούμε βέβαια και την ημερομηνία έναρξης των εργασιών αφού όλα τα παραπάνω αποτελούν αποφάσεις και όχι έναρξη εκτελέσεων των έργων.