• Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Η οικονομική καταστροφή τον οδήγησε στην Πάρο

Avatar
Peristeri News
Μάρτιος25/ 2011

Το όνομά του έχει συνδεθεί με την νίκη της εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ το 1987.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με την νίκη της εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ το 1987.

Ο λόγος για τον Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος έχει κατακτήσει πολλά κύπελλα, ενώ λίγο πριν το μεγάλο «αντίο» στα γήπεδα, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας το 1997.

Σήμερα, ο Φάνης Χριστοδούλου διατηρεί πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στα Μάρμαρα της Πάρου, ένα χωριό με πενήντα κατοίκους.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Ciao, ο μπασκετμπολίστας, εξηγεί τους λόγους που άφησε την ζωή του στην Αθήνα και αποσύρθηκε στην Πάρο.

«Μου αρέσει η Πάρος, κατάγεται και η σύζυγός μου από το νησί. Βίωσα, όπως όλος ο κόσμος, την αποξένωση της πολύβουης ζωής στην Αθήνα. Μετάνιωσα που δεν ήρθα πιο πριν στο νησί, γιατί περνάω υπέροχα».

– Σας λείπει η ζωή της πρωτεύουσας;
«Καθόλου. Έχω δημιουργήσει στο νησί νέες παρέες. Τα καλοκαίρια έρχονται εδώ φίλοι μου για να περάσουν τις διακοπές τους. Δεν είναι δύσκολη η ζωή το χειμώνα στο νησί. Συγκριτικά η ζωή μας είναι καλύτερη».

Ο μπασκετμπολίστας έχει μετανιώσει για πράγματα που έχει κάνει, όπως οι επαγγελματικές του ενασχολήσεις.

«Οι επιχειρηματικές κινήσεις μου είναι λάθη για τα οποία έχω μετανιώσει. Έκανα ανοίγματα και την πάτησα. Το μεγάλο μου λάθος ήταν πως ασχολήθηκα με τις επιχειρήσεις και απομακρύνθηκα από τον χώρο του μπάσκετ»

– Που οφείλεται η αρνητική τροπή των επιχειρηματιών σας δραστηριοτήτων;
«Στο χώρο των επιχειρήσεων επικρατεί μεγάλη βρομιά και είχα ατυχείς συγκυρίες. Προσπάθησα μάταια να διατηρήσω τις απολαβές που είχα ως αθλητής και μετά το τέλος της καριέρας μου».

Ο Φάνης Χριστοδούλου, ατενίζει το μέλλον με διαφορετική αντίληψη και δεν προγραμματίζει πλέον τίποτα. Το μόνο που θέλει είναι να φτιαχτεί μια ομάδα μπάσκετ στο νησί και να προπονεί τα παιδιά που μένουν εκεί.