• Πέμπτη, 15 Απρίλιος, 2021

Η οδήγηση με αλκοόλ – κινητό στο «στόχαστρο» της τροχαίας

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος03/ 2020

Τους οδηγούς που πιάνουν το τιμόνι ενώ έχουν πιεί ή με το κινητό στο χέρι έβαλε στο «στόχαστρό της» η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη βδομάδα, από 24 Φεβρουαρίου έως και 1 Μαρτίου, από 1.007 συνεργεία της που συγκροτήθηκαν πανελλαδικά ελέγχθηκαν συνολικά 24.849 οχήματα και βεβαιώθηκαν 561 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 705 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (364), του Ηρακλείου (80), των Χανίων (75), της Θεσσαλονίκης (74), της Αχαΐας (41) και των Ιωαννίνων (41).

Σύμωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Ετικέτες: ,