• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Η Ν.Δ. για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος04/ 2018

Για βάναυση πρόκληση του κοινού περί δικαίου αισθήματος κάνει λόγο η Ν.Δ. αναφερόμενη στην απόφαση για τη μεταγωγή του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Επισημαίνει ότι πρόκειται για ευμενή, διακριτική μεταχείριση της πολιτείας προς έναν αμετανόητο τρομοκράτη και σχολιάζει πως στην κρίση του ελληνικού λαού η καταδίκη Κουφοντίνα είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, έχει ως εξής:

«Η μεταγωγή του καταδικασμένου τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου αποτελεί άλλη μια βάναυση πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού.

Όχι γιατί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης λήφθηκε με τη προβλεπόμενη κατά το νόμο διαδικασία, όπως ισχυρίζεται με υπερηφάνεια ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης. Ούτε γιατί στο ανοικτού τύπου κατάστημα κράτησης ο Κουφοντίνας θα έχει τη δυνατότητα να απασχοληθεί σε αγροτικές εργασίες, ώστε να μειωθεί ο συνολικός χρόνος έκτισης της ποινής του.

Αλλά γιατί η απόφαση αυτή συνιστά ευμενή διακριτική μεταχείριση της Πολιτείας προς έναν αμετανόητο για τα εγκλήματά του τρομοκράτη.

Αυτόν που προσπάθησε να την καταλύσει κατ’ επανάληψη διά της ένοπλης βίας και της δολοφονικής του δραστηριότητας, για να προστρέχει σήμερα ικέτης στην επιείκεια των θεσμών της.

Στην καρδιά του καλοκαιριού η Κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του καταδικασμένου τρομοκράτη. Στην κρίση του ελληνικού λαού, όμως, η καταδίκη του είναι οριστική και αμετάκλητη».