• Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

«Η Μακεδονία να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα»

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2011

Από τα Σκόπια αυτή τη φορά βρήκε ευκαιρία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα, αφού κατηγόρησε τη χώρα μας επειδή δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Επιβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών.

«Η θέση της Ελλάδας, για εμάς, είναι ακατανόητη και άδικη. Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου, Κάτω, Άνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία. Ζούμε σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο η ειρήνη και το κυριαρχικό δικαίωμα αποτελούν κοινό στόχο. Η Μακεδονία έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που νομίζω ότι θα γίνει μέλος της ΕΕ πριν από εμάς. Γι΄ αυτό, ακόμη μια φορά, σας συγχαίρουμε», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως κι ανεπιφύλακτα την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του ο Νίκολα Γκρούεφσκι ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αλλά και για τη διαφύλαξη, όπως είπε, της «εθνικής ταυτότητας και του συνταγματικού ονόματος της χώρας».