• Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Η Κομισιόν ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. ευρώ

Avatar
Peristeri News
Απρίλιος03/ 2019

Την επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, βάσει της οποίας έχουν εφαρμοστεί όλες οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, ενέκρινε την Τετάρτη το Kολέγιο των Επιτρόπων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκ. ευρώ δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup τoυ Βουκουρεστίου στις 5 Απριλίου. H Επιτροπή θα αποστείλει την έκθεση στο EuroWorking Group.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς «η Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019», σημείωσε.

Επίσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει «τις απαραίτητες ενέργειες» για την εκπλήρωση όλων των «συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων» και ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

«Το περιεχόμενο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και της μετέπειτα επικαιροποίησής της, θα χρησιμοποιηθεί επίσης από το Eurogroup όπου θα συζητηθεί η αποδέσμευση της πρώτης δόσης από τα μέτρα χρέους που έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Όπως προκύπτει από τις αναφορές των Βρυξελλών, η τροπολογία που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική Βουλή για το πλαίσιο για την πρώτη κατοικία που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη ικανοποίησε τελικά τους θεσμούς.