• Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Η Κίνα θα καλέσει τις αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας στο Πεκίνο για εξεύρεση λύσης

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος22/ 2015

Μέλη της κυβέρνησης της Συρίας και αντικαθεστωτικούς θα καλέσει η Κίνα στο Πεκίνο για να βοηθήσει στην επίλυση του συριακού, όπως είπε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σαββατοκύριακο – όπου τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία – ο εκπρόσωπος είπε ότι η πρόσκληση είναι μέρος των προσπαθειών της Κίνας να παίξει χρήσιμο ρόλο στην πολιτική επίλυση της κρίσης, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ενώ βασίζεται στην Μέση Ανατολή για πετρέλαιο, η Κίνα τείνει να αφήνει τη διπλωματία της περιοχής στα χέρια των άλλων μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι σχολίασε ότι «κάθε χρήσιμη προσπάθεια να συνεχιστεί να κινείται η πολιτική διαδικασία προς τα μπροστά είναι ευπρόσδεκτη από μας».

Ετικέτες: , ,