• Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Η εργατούπολη του Περιστερίου σε διωγμό!

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος14/ 2011

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Καθηγητών Περιστερίου

To Yπ. [κατ’ όνομα] Παιδείας, σε μια επίδειξη ακραίου αντικοινωνικού μένους στήνει τη Δημόσια Εκπαίδευση στο απόσπασμα.

Ανακοίνωσε χθες βράδυ την επίσημη απόφασή του για σαρωτικές συγχωνεύσεις στο Δήμο Περιστερίου, παρά την κατηγορηματική αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου, καταργώντας-υποβιβάζοντας και συγχωνεύοντας δεκάδες σχολεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποκαλύπτοντας το εφιαλτικό τοπίο που ετοιμάζουν κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ για τα σχολειά, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, με μνημόνια διαρκείας, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του βάρβαρου “συμφώνου ανταγωνιστικότητας” της ΕΕ στις 25/3.

Πανελλαδικά καρατομούνται 2053 σχολικές μονάδες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση [συγχωνεύονται 1523, υποβιβάζονται 281 και καταργούνται 249], ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συγχωνεύονται 410 Γυμνάσια και Λύκεια, δηλαδή συνολικά φέτος σε όλη τη χώρα καταργούνται 1056 σχολικές μονάδες!

Κυριολεκτικά στο σκοτάδι, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις-διαμαρτυρίες-κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ, των μαθητών και των γονέων, έκοβαν κι έραβαν τους 2 τελευταίους μήνες, έχοντας στο πλάι τους μια δράκα μανδαρίνων, “προθύμων εισηγητών”, Διευθυντών εκπαίδευσης, Προϊσταμένων Γραφείων και του Περιφερειάρχη εκπαίδευσης, που όχι μόνο συνέδραμαν με προκλητικό τρόπο τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια, αλλά πραξικοπηματικά αρνήθηκαν να συγκροτήσουν τη ΔΕΠ και να θέσουν εκεί για έγκριση ή απόρριψη τις προτάσεις τους.

Συγκεκριμένα στο Περιστέρι συνένοχοι στο έγκλημα είναι οι κύριοι Ζαφειρακίδης, Γκοτσόπουλος, Κουμέντος, τους οποίους καταγγέλλουμε με δριμύτητα στους εργαζόμενους και τη νεολαία της εργατούπολης του Περιστερίου.

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/3, 12.30 μμ, στο 1ο Λύκειο, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1) Με απόφαση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 18/3 κλείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μεταβαίνουμε με πούλμαν καθηγητές-δάσκαλοι-μαθητές-γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας [την ίδια μέρα καλεί και η ΟΛΜΕ σε συγκεντρώσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα].

2) Τη Δευτέρα το μεσημέρι 21/3 πραγματοποιείται πανεκπαιδευτική συνέλευση [δάσκαλοι-καθηγητές-μαθητές-γονείς] με τη συμμετοχή και του δημοτικού συμβουλίου στο ΚΥΒΕ για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων και δράσεών μας, στην κατεύθυνση της ακύρωσης των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων και της υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης [πχ. διαδηλώσεις, καταλήψεις σχολείων, καταλήψεις διευθύνσεων εκπαίδευσης κλπ].

3) Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου μετατρέπεται σε μεγάλη πανπεριστεριώτικη διαδήλωση.

4) Καλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να συναποφασίσουν τώρα κοινές αγωνιστικές πολύμορφες κινητοποιήσεις προκειμένου να ακυρώσουμε τη μεγαλύτερη σε ένταση και έκταση επίθεση που δέχθηκε ποτέ το δημόσιο σχολείο.

ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ! ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ, Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ-ΚΑΤΩ ΤΟ “ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΤΗΣ ΕΕ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Καθηγητών Περιστερίου