• Δευτέρα, 25 Μάιος, 2020

Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται

Peristeri News
Νοέμβριος03/ 2010

Για “παραλογισμό της τρομοκρατίας”, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Για “παραλογισμό της τρομοκρατίας”, ο οποίος “μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας μας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της”, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αναφερόμενος στις πρόσφατες απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος πολιτικών και ξένων πρεσβειών.

Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι ανεύθυνες και άμυαλες πράξεις που στόχο είχαν και έχουν να πληγώσουν τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, δεν θα πετύχουν, τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ενώ την εκτίμηση ότι “κάποιοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα”, εξέφρασε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Στο μεταξύ, την αναστολή των ταχυδρομικών μεταφορών δεμάτων προς το εξωτερικό για 48 ώρες αποφάσισε αργά το βράδυ η ΥΠΑ μετά από εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ.

Αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι για τρομοκρατία που συνελήφθησαν μετά την αποστολή δεμάτων-βομβών σε πρεσβείες.

Εξάλλου, να κλείσουν τα κενά ασφαλείας στις αερομεταφορές εμπορευμάτων ζητά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, επιδιώκοντας να επιβάλει η ΕΕ αυστηρότερους ελέγχους κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή, συγκαλείται στις Βρυξέλλες, σύσκεψη εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών.