• Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Avatar
Peristeri News
Απρίλιος06/ 2019

Την απόφαση να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων αποφάσισε η Δημοκρατική Αριστερά, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ και 3 κατά, η συνεργασία αυτή «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας». Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι η συμμετοχή της «με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Βάση της συνεργασίας, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, θα είναι η προγραμματική συμφωνία. Θα υπάρξει, επίσης, κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος και η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων από τη ΔΗΜΑΡ τόσο για το ευρωψηφοδέλτιο των επικείμενων ευρωεκλογών όσο και για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Η ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας τις συλλογικές της αποφάσεις και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές, προχωράει στην προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας για μια συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, ικανή να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που θα ενώσει τις δυνάμεις της Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου» τονίζεται στην απόφαση του κόμματος.

Στόχος, όπως διευκρινίζεται, είναι «η προώθηση ενός προοδευτικού πολιτικού προγράμματος με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για να αναχαιτίσουμε την επέλαση του εθνολαϊκισμού και της ακροδεξιάς, για να ηττηθούν οι αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές».

«Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά, είμαστε υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας. Η ΔΗΜΑΡ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και παίρνει τολμηρές αποφάσεις. Θα συμμετέχουμε στην Προοδευτική Συμμαχία για να συμβάλλουμε αποφασιστικά ώστε να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα στον προοδευτικό χώρο στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον» καταλήγει η απόφαση.

Ετικέτες: ,