• Κυριακή, 23 Φεβρουάριος, 2020

Η δίκη των «Πυρήνων της Φωτιάς» συνεχίζεται τη Δευτέρα

Peristeri News
Ιανουάριος17/ 2011

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη των εννέα κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των εννέα παρόντων κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση στα αιτήματα της υπεράσπισης και των ίδιων των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, αλλά και για το θέμα της παράδοσης ταυτοτήτων που έχει επιβληθεί στους προσερχόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο διάστημα παραμένουν εντός του χώρου.

Η δίκη των εννέα -από τους συνολικά δεκατρείς- που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που συνεδρίασε στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προσωρινά κρατούμενοι, αλλά και οι τρεις που είναι ελεύθεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα και δήλωσαν ότι εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση για την παράδοση των ταυτοτήτων θα ζητήσουν και από τους συνηγόρους να μην τους εκπροσωπήσουν.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι:

Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζιμεχαλάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.

Και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.