• Κυριακή, 23 Φεβρουάριος, 2020

Η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων

Peristeri News
Σεπτέμβριος09/ 2016

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι με την εφαρμογή μερικών μεταρρυθμίσεων από την εκάστοτε Κυβέρνηση θα αποφευχθούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;

Η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να μας πάρει πολλές ώρες αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναγκαιότητα για σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι μεγάλη και απαραίτητη. Αρχικά να εξηγηθούμε ότι με τον όρο μεταρρυθμίσεις δεν μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις λιμανιών, νησιών κ.α.

Μιλάμε καθαρά για μεταρρυθμίσεις στον ιστό της κρατικής λειτουργίας που μπορούν να αποφέρουν δεκάδες δις ευρώ και να βοηθήσουν στο να αποφευχθούν νέες περικοπές στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

Μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση η οποία προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την εισήγαγε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Δημήτρης Τσουκαλάς, είναι η ψηφιακή υπογραφή στο Δημόσιο. Μια μεταρρύθμιση που μπορεί να αποφέρει κέρδος στο κρατικό ταμείο της τάξης των 6 δις ευρώ! Μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια αλλά έστω και την ύστατη στιγμή είναι απαραίτητη η θεσμοθέτησή της και λειτουργία της τους επόμενους μήνες.

Γενικά απαραίτητες είναι και μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς όπως οι ενοικιάσεις κτιρίων από κρατικές υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου. Τα ρουσφέτια των παλιότερων ετών με ενοικιαστές κτιρίων πρέπει να τελειώσουν και να υπάρξει η λογική μιας σφιχτής οικονομικής διαχείρισης.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η μετακίνηση των γραφείων της ΟΠΑΠ ΑΕ από τον Κηφισό σε ιδιόκτητα γραφεία της Λεωφόρου Αθηνών. Η εταιρεία στοιχηματικών συναλλαγών πλήρωνε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο στα γραφεία που βρισκόταν στο Περιστέρι. Πλέον μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητα γραφεία μειώνοντας κατά πολύ τα έξοδα. Μια άξια αναφοράς μεταρρύθμιση του οργανισμού που πρέπει να γίνει παραδειγματική για επόμενες όμοιες ενέργειες του Κράτους.

Άλλωστε είναι επιτακτική η ανάγκη νέων μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών και του μέλλοντος αυτής της χώρας.

Ετικέτες: