• Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Η «αγανάκτηση» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος06/ 2011

Οι διαμαρτυρίες πολιτών στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στο σύμβολο του αμερικανικού καπιταλισμού, στη Wall Street, φαίνεται ότι παίρνουν διαστάσεις και εξαπλώνονται σιγά-σιγά και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α.

Οι διαμαρτυρίες πολιτών στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στο σύμβολο του αμερικανικού καπιταλισμού, στη Wall Street, φαίνεται ότι παίρνουν διαστάσεις και εξαπλώνονται σιγά-σιγά και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α..

Χθες, την αλληλεγγύη τους με τους διαδηλωτές εξέφρασαν αρκετά εργατικά συνδικάτα. Έτσι, η διαμαρτυρία μερικών φοιτητών και η κατασκήνωση που έστησαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην πλατεία Ζουκότι, κοντά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δείχνουν τώρα να λαμβάνουν έναν ευρύτερο συμβολισμό, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους «αγανακτισμένους» Αμερικανούς στο πλευρό τους.

Μάλιστα, κάλεσαν και τους φοιτητές σε όλα τα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. να εγκαταλείψουν τις αίθουσες διδασκαλίας στις δύο το μεσημέρι. «Οι πολίτες αισθάνονται όλο και λιγότερο ενεργοί, αισθανόμαστε ότι κανείς δεν μας ακούει» δήλωσε η Καμίλ Ριβέρα, επικεφαλής της οργάνωσης United NY.