• Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος, 2019

Η ήττα των trolls

Peristeri News
Ιούνιος06/ 2019

Με διαφορετικά κριτήρια ψήφισαν οι πολίτες σε Ευρωεκλογές, Περιφέρειες και Δήμους κάτι που απέδειξε πως ο συνεχής αγώνας των trolls στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν κατάφερε να είναι επικερδής.

Είδαμε να δημιουργούνται δεκάδες σελίδες και προφίλ στα social media που τάχθηκαν στο πλευρό κομμάτων, παρατάξεων και προσώπων είτε γράφοντας όμορφα λόγια είτε ρίχνοντας λάσπη στους αντιπάλους τους.

Θα ήταν αρκετά επιμορφωτικό να μας παρουσίαζε το Facebook πόσα χρήματα δαπανήθηκαν σε χορηγούμενες διαφημίσεις τέτοιου χαρακτήρα, που είχαν ως μοναδικό τους σκοπό την αρνητική προβολή και σπίλωναν την εικόνα κάποιου ανθρώπου. Είμαστε σίγουροι πως ειδικά για την κεντρική πολιτική σκηνή τα ποσά ήταν σε δυσθεώρητα νούμερα.

Πλέον βαδίζουμε προς τις Εθνικές εκλογές και αναμένουμε τα λεγόμενα trolls να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, αυτή τη φορά πιο δυνατά και με μεγαλύτερη ορμή, μήπως καταφέρουν να πετύχουν το σκοπό τους. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε για μια ακόμα φορά την άποψή μας και να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας στις προκλήσεις τους.

Καιρός είναι να κάνουμε τα trolls να χάνουν, να πάρουμε ανεπηρέαστοι τις τύχες στα χέρια μας και ίσως να μην χρειαστεί να τα δούμε ξανά.

Ετικέτες: