• Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία η κούρσα για τον Λευκό Οίκο

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος06/ 2016

Προς το τέλος της πλησιάζει η κούρσα για τον Λευκό Οίκο, με τους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, να συνεχίζουν την εκστρατεία τους, εστιάζοντας στις πολιτείες «κλειδιά».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RealClearPolitics, ο μέσος όρος των εθνικής εμβέλειας δημοσκοπήσεων δίνει προβάδισμα 2,3% για την κ. Κλίντον (45% έναντι 42,7% για τον κ. Τραμπ).

Σε ό,τι αφορά την πολιτεία της Φλόριντα, η κ. Κλίντον φαίνεται να έχει προβάδισμα 1,2%, με τον κ. Τραμπ ωστόσο -ο οποίος έχει προγραμματίσει περιοδεία σε οκτώ πολιτείες σε διάστημα δύο ημερών- να δηλώνει βέβαιος για την επικράτησή του.

Οι δύο υποψήφιοι βρέθηκαν το Σάββατο στη συγκεκριμένη πολιτεία, η οποία έχει αποδειχθεί συχνά κομβικής σημασίας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δίνοντας στον νικητή 29 εκλέκτορες.

Την ίδια στιγμή, το Associated Press αποκάλυψε ότι η Σλοβένα σύζυγος του κ. Τραμπ, Μελάνια, είχε για ένα διάστημα εργασθεί στις ΗΠΑ ως μοντέλο, παρά το είδος της βίζας που δεν της επέτρεπε οποιαδήποτε απασχόληση.

Πάντως, ειδικοί εκτιμούν ότι τα σκάνδαλα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την προεκλογική εκστρατεία δεν έχουν πλέον πραγματική επιρροή στους ψηφοφόρους.