• Τρίτη, 21 Ιανουάριος, 2020

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε εκ νέου ο κυκλώνας Ντόριαν

Peristeri News
Σεπτέμβριος05/ 2019

Ενισχύθηκε ξανά ο κυκλώνας Ντόριαν, ο οποίος έπληξε με σφοδρότητα τις Μπαχάμες και κατευθύνεται προς τις ακτές νοτιοανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες, ο κυκλώνας κατατάσσεται εκ νέου στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον με ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 185 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Ο κυκλώνας άφησε πίσω του 20 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στις Μπαχάμες, ενώ οι συνέπειές του έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές σε παραθαλάσσιες περιοχές των ΗΠΑ.

Περίπου στις 06:00 ώρα Ελλάδας, ο Ντόριαν βρισκόταν περίπου 170 χιλιόμετρα νότια του Τσάρλστον (Νότια Καρολίνα) και διένυε περίπου 11 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Μαρκ Λόουκοκ, περίπου «70.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια άμεσα» στις Μπαχάμες μετά το πλήγμα του κυκλώνα. Ο ίδιος ανέφερε πως ο ΟΗΕ εκταμιεύει ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το ταμείο του για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων προκειμένου να προσφερθεί η πρώτη βοήθεια στους πληγέντες.

Ετικέτες: ,