• Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Ημερίδα με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες» στο Δήμο Ιλίου

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος30/ 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες» που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιλίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες» που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιλίου, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Άθλησης (ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.), την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου εισηγήσεις, με κεντρικούς άξονες τη διάγνωση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και τις εμπειρίες ενός τμήματος ένταξης.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, όπου μετά τις ερωτήσεις, η συζήτηση οδήγησε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αναγκαιότητα σύστασης ομάδων αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των γονέων που βιώνουν το πρόβλημα. Καθώς οι μαθησιακές δυσκολίες είναι η πρώτη αιτία που απευθύνονται οι γονείς στους ειδικούς, φαίνεται πως η Ημερίδα αυτή, στάθηκε η αφορμή να ανοίξει ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλές οικογένειες.

Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου που λειτουργεί ο Δήμος Ιλίου από το 2008 εξυπηρετώντας τις ανάγκες των παιδιών και των γονέων, ενώ κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε:

«Το δικαίωμα στην ψυχική υγεία, την αξιοπρέπεια και την εκπαίδευση, ως άτομα υπεύθυνα και δημιουργικά, είναι δικαίωμα όλων. Πρέπει, λοιπόν, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τη διαφορετικότητά τους, να τα μάθουμε να την διαχειρίζονται και να την υπερασπίζονται. Είμαστε ο καθρέφτης του μέλλοντος και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι πράξεις μας διαμορφώνουν την αυριανή κοινωνία».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς.