• Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Ηλεκτρονικά εγγραφές σε Νηπιαγωγεία, η διαδικασία για τα Δημοτικά

Avatar
Peristeri News
Μάιος13/ 2020

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα γίνουν οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας. Η εφαρμογή θα ανοίξει από την Πέμπτη, 15 Μαΐου και οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν έως τις 30 Μαΐου. Στις 15 Ιουνίου θα ενημερωθούν οι γονείς για την οριστική λίστα των μαθητών που έχουν εγγραφεί.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

 

Στο 15 έως 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία. Πριν από την έναρξη των εγγραφών, η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικάμε τα όρια της σχολικής περιφέρειας τουσχολείου, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ύστερα από την τήρηση της διαδικασίας κλήρωσης, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τη Δ/νση του σχολείου στο οποίο έχει κατατεθεί η αίτηση εγγραφής, για το σχολείο φοίτησης των τέκνων τους.

Όλα τα βήματα για την εγγραφή στην εγκύκλιο.