• Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Δεν υπογράφουμε λευκή επιταγή για την Ελλάδα»

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος25/ 2011

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι από εδώ και πέρα η βοήθεια στη χώρα μας θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουμε.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι από εδώ και πέρα η βοήθεια στη χώρα μας θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουμε και τονίζει την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος για την Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε ούτε θα υπογράψουμε λευκή επιταγή. Η συγκατάθεσή μας σε νέες εγγυήσεις πιστώσεων για την Αθήνα εξαρτάται εν τέλει από την στάση της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ.

Ταυτόχρονα ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης επισημαίνει τον κίνδυνο «οι πολίτες να μην αντέξουν αιώνια το συνδυασμό δραστικών μέτρων λιτότητας και κατάρρευσης της οικονομίας. Πρέπει να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους» τονίζει και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα» ενώ διαπιστώνει ότι «προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη. Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και για αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους».