• Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Ευ. Βενιζέλος: «Aοριστίες της κυβέρνησης όσον αφορά τα κοκκινα δάνεια»

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος31/ 2015

Η κυβέρνηση να ενημερώνει την Βουλή για τις αποφάσεις της σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρότεινε ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος κατέθεσε σχετική τροπολογία στην συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Η κυβέρνηση, ισχυρίσθηκε ο κ. Βενιζέλος, δεν λέει σε τι ποσοστό η συμμετοχή του Δημοσίου θα γίνει με κοινές μετοχές ή με κοινά μετατρέψιμα ομόλογα (Coco’s), αν και από αυτό θα κριθεί ποιος θα έχει τον έλεγχο της τράπεζας στην συνέλευση των μετόχων. «Η ανακεφαλαιοποίηση που οφείλεται στα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου γίνεται ερήμην της Βουλής», ανέφερε, ενώ επί μακρόν υποστήριξε ότι η ανακεφαλαιοποίηση που έγινε το 2012 ήταν «σωστική για το δημόσιο χρέος» και ότι «το κράτος αποκόμισε ως όφελος περίπου 23 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον τ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πρέπει «να προστατεύσουμε τις χορηγήσεις δανείων σε μικρές επιχειρήσεις με μικρό επιτόκιο και να μην κλονίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών που έχουν βάλει 13 δισ. στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια». Υποστήριξε ακόμη πως «τώρα που θα εμφανιστούν τα distress fund, αν δεν έχει φιλοεπενδυτική πολιτική, αν δεν ξέρεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου κάνουν στην Αμερική και ψελλίζεις άρρητα ρήματα, εγκλωβίζεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε υψηλά επιτόκια».

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αοριστίες της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι «ο νόμος Κατσέλη είναι δικός μας νόμος». «Δεν έχουν υπάρξει τόσα χρόνια πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίες και είναι κρίμα από το θεό μετά από τόσα χρόνια να υπάρξουν αμφιβολίες αν θα υπάρξουν πλειστηριασμοί, παρά τις αοριστίες της κυβέρνησης. Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια. Υπάρχει όμως με τα επιχειρηματικά», πρόσθεσε.