• Δευτέρα, 27 Μάιος, 2019

Ευκλ. Τσακαλώτος: Πάνω από κάθε προσδοκία η έκδοση του 10ετους ομολόγου

Peristeri News
Μάρτιος05/ 2019

Πολύ επιτυχημένη χαρακτήρισε την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ποσό 2,5 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη σημερινή έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως «πολλοί βάλανε στοίχημα ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Μετά βάλανε στοίχημα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αλλά όχι με 10ετές ομόλογο».

Όπως τόνισε, «το 10ετές ομόλογο είναι το βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν δηλαδή οι αγορές σε δανείζουν για 10 χρόνια».

«Είναι μια πολύ επιτυχημένη έκδοση πάνω από κάθε προσδοκία, όπως ήταν και η προηγούμενη με το 5ετές ομόλογο. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε: «Ευχαριστούμε τη Ν.Δ. για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση Ν.Δ., έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές».

Απολύτως ικανοποιημένος για την υψηλή ζήτηση, που χαρακτήρισε την έκδοση του νέου 10ετους ομολόγου, εμφανίστηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ολοκληρώνεται με καλύτερους όρους από αυτούς, που είχε πετύχει η χώρα πριν από την κρίση. «Οι προσφορές είναι σε ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο ήδη σήμερα και αυτό σηματοδοτεί μια ελπίδα και μια προοπτική, ένα σημάδι καθοριστικό ότι γυρίζουμε σελίδα, ότι βγαίνουμε από την περίοδο της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.