• Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος, 2020

Εταιρεία Διανομής Αερίου: Δεν έγινε διαρροή φυσικού αερίου στη Παραλιακή

Peristeri News
Ιούνιος06/ 2019

Σε «λάθος της αναδόχου εταιρείας», που χτύπησε υφιστάμενο κεντρικό αγωγό παροχής φυσικού αερίου, στις 14:00 της Πέμπτης στη Νέα Παραλιακή, στο ύψος του Μοσχάτου, εντός του εργοταξίου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, αποδίδει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής ΑΕ (ΕΔΑ) τη ζημιά που προκλήθηκε και το μποτιλιάρισμα που ακολούθησε, λόγω της προληπτικής διακοπής-εκτροπής κυκλοφορίας για πιθανή διαρροή φυσικού αερίου.

Όπως σημειώνει η Εταιρεία, το συμβάν προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων υποδομών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, ενώ τα τεχνικά κλιμάκιά της έσπευσαν επί τόπου, έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες, απομόνωσαν το σημείο και «το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν εντός 35 λεπτών».

Η ΕΔΑ δηλώνει ότι δεν έχει υπαιτιότητα για το εν λόγω συμβάν, ούτε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί, λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας. Αντιθέτως, υπογραμμίζει ότι έδρασε άμεσα κι αποτελεσματικά, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να μην δημιουργηθούν παράπλευρες επιπτώσεις.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα διαρροής αερίου, ούτε θέμα τροφοδοσίας των καταναλωτών».

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό, η ΕΔΑ τονίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη δραστηριότητα εκσκαφών γύρω από το δίκτυο φυσικού αερίου από διάφορες εταιρείες υποδομών και οργανισμών κοινής ωφελείας, καθώς και από δήμους και Περιφέρεια. «Παρότι η ΕΔΑ παρέχει όλα τα απαραίτητα σχέδια, όπως και την απαιτούμενη συνεργασία, στους εργολάβους των ανωτέρω και παρά τη σημαντική μείωση των συμβάντων λόγω των μέτρων που λαμβάνουμε, εξακολουθούν να σημειώνονται τέτοια περιστατικά» επισημαίνει η ΕΔΑ, που απευθύνει έκκληση προς φορείς και κατασκευαστές των έργων να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, που προκαλούν αναστάτωση και ταλαιπωρία στους κατοίκους της Αττικής.