• Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ερντογάν: Η επιχείρηση θα τερματιστεί όταν παραδοθούν οι Κούρδοι

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος16/ 2019

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατοική Συρία θα τερματιστεί εφόσον οι Κούρδοι παραδώσουν τα όπλα και εάν αποσυρθούν από τη λεγόμενη «ασφαλή ζώνη», είπε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι έως τότε καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την Τουρκία.

Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν θα ολοκληρωθεί και η «ασφαλής ζώνη» διεμήνυσε ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας λίγο – πολύ την απάντηση που έδωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ερντογάν ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του για προχωρήσει σε άμεσο τερματισμό των επιχειρήσεων στη Συρία. Σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αναχωρούν για την Άγκυρα προκειμένου να διαπραγματευτούν τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Πενς θα υπενθυμίσει «τη δέσμευση του κ. Τραμπ να διατηρήσει σε ισχύ τις οικονομικές κυρώσεις οι οποίες στοχοθετούν την Τουρκία ωσότου εξευρεθεί λύση».

Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο έχει καταστήσει σαφές ότι έχει στόχο και πως οι αμερικανικές κυρώσεις δεν τον ανησυχούν.