• Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος, 2020

Ερντογάν: Γενοκτονία κατά των μουσουλμάνων στη Μιανμάρ

Peristeri News
Σεπτέμβριος01/ 2017

Η σφαγή εκατοντάδων μουσουλμάνων Ροχίνγκια στις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα στη Μιανμάρ συνιστούν γενοκτονία που έχει στόχο τις μουσουλμανικές κοινότητες στην περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που μαίνονται από την προηγούμενη Παρασκευή στη βόρεια Πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, σύμφωνα με νέα επίσημα δεδομένα, στο πλέον αιματηρό ξέσπασμα βίας εδώ και δεκαετίες γύρω από τη μουσουλμανική μειονότητα της χώρας.

Οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει περίπου 38.000 Ροχίνγκια να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ.

«Μια γενοκτονία συντελείται εκεί. Σιωπούν απέναντι σε ό,τι συμβαίνει. Όσοι κλείνουν τα μάτια σε αυτή τη γενοκτονία που διαπράττεται υπό το πέπλο της δημοκρατίας αποτελούν μέρος αυτής της σφαγής», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, κατά τις εκδηλώσεις της γιορτής Κουρμπάν Μπαϊράμ που διοργάνωσε το κυβερνών στην Τουρκία Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο στρατός της Μιανμάρ έχει δηλώσει ότι διεξάγει επιχειρήσεις εκκαθάρισης ενάντια σε «εξτρεμιστές τρομοκράτες» για να προστατέψει άμαχους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί ενδελεχώς κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 12 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.