• Κυριακή, 21 Ιούλιος, 2019

Επιτυχημένη η 1η επιστημονική ημερίδα της ΠΑΕ Ατρόμητος

Peristeri News
Μάρτιος20/ 2019

Την ευκαιρία να βγάλουν πλούσια συμπεράσματα και να επιμορφωθούν είχαν οι συμμετέχοντες στην 1η επιστημονική ημερίδα της ΠΑΕ Ατρόμητος που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στο χώρο του αθλητικού κέντρου Μαζαράκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ξενάγηση στο προπονητικό κέντρο και συγκεκριμένα στους αγωνιστικούς χώρους, το γυμναστήριο, τα γραφεία των προπονητών, το ιατρείο και το Spa Center. Οι περίπου 100 συμμετέχοντες της ημερίδας εντυπωσιάστηκαν από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ομάδας ειδικά μετά την εκτενή παρουσίαση από το επιτελείο.

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης τόσο οι άνθρωποι του Ατρομήτου όσο και οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στο χώρο του Θεάτρου όπου ξεκίνησαν οι εργασίες της ημερίδας. Το κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν η «Διαχείριση ποδοκνημικής άρθρωσης κατά τον τραυματισμό του αθλητή από τον ορθοπεδικό μέχρι τον εργοφυσιολόγο».

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με έναν από τους πρωταγωνιστές των γηπέδων, τον εμβληματικό αρχηγό του Ατρομήτου Χαβιέ Ούμπιδες που μέσω ενός σύντομου μηνύματος που διάβασε στο κοινό η κόρη του, Ντάνα, περιέγραψε την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια των τραυματισμών.

Τη σκυτάλη από τον Χαβιέ πήρε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια, ο δρ. Νίκος Πισκοπάκης που ανέλυσε διεξοδικά την αντιμετώπιση ενός τραυματισμού ποδοκνημικής άρθρωσης. Για το αμέσως επόμενο στάδιο, τη θεραπεία ενός τραυματισμού μίλησε ο φυσικοθεραπευτής του Ατρομήτου Παναγιώτης Αμπελιώτης ενώ ο προπονητής αποκατάστασης, Γιώργος Πήδουλας αναφέρθηκε στο στάδιο της αποκατάστασης και επανένταξης. Τέλος ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Σωτήρης Ρούσσης, μίλησε για το τελικό στάδιο στον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή με την επανένταξη του στην υπόλοιπη ομάδα.

Οι ομιλίες των ανθρώπων της ΠΑΕ Ατρόμητος φάνηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στους συμμετέχοντες και απέδειξαν ότι τόσο το τεχνικό όσο και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας αναπτύχθηκαν ακόμα δυο θεματικές ενότητες που έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα η προπόνηση τερματοφυλάκων και η ανάλυση απόδοσης ομάδας. Για τις δυο αυτές θεματικές ενότητες μίλησαν οι αρμόδιοι στον Ατρόμητο, Slobodan Sujica και Γιάννης Αντωνόπουλος, αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Κάτια Κοξένογλου, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Αγγελόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών της ΠΑΕ, Γιώργος Κορακάκης και ο ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης προπονητών ποδοσφαίρου, Γιάννης Καντάς.

Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο υπεύθυνος Τύπου του Ατρομήτου, Χρήστος Γαλαριώτης, ο οποίος με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ευχήθηκε η ημερίδα να αποτελέσει ένα θεσμό για τον αθλητικό κόσμο τα επόμενα χρόνια.

Την επιτυχημένη ημερίδα της ΠΑΕ Ατρόμητος παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων ορθοπεδικοί, φυσιοθεραπευτές, προπονητές Φ.Κ. με εξειδίκευση στην αποκατάσταση τραυματιών, προπονητές Φ.Κ., προπονητές Τ/κων και αναλυτές απόδοσης.