• Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Επιστροφή στο σπίτι

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος15/ 2010

Οι τρεις πρώτοι από τους 33 μεταλλωρύχους που διασώθηκαν από το ορυχείο Σαν Χοσέ στη Χιλή, αφού έμειναν 69 ημέρες σε στοές σε βάθος 700 μέτρων, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Κοπιάπο.

Οι τρεις πρώτοι από τους 33 μεταλλωρύχους που διασώθηκαν από το ορυχείο Σαν Χοσέ στη Χιλή, αφού έμειναν 69 ημέρες σε στοές σε βάθος 700 μέτρων, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Κοπιάπο, όπου μεταφέρθηκαν αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι μεταλλωρύχοι όταν κρίνουν οι γιατροί ότι δεν συντρέχουν λόγοι νοσηλείας, λαμβάνουν άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Με εξαίρεση έναν μεταλλωρύχο που λαμβάνει αντιβιοτικά για τα αρχικά στάδια πνευμονίας, οι υπόλοιποι είναι σε καλή κατάσταση, ενώ οι οικογένειές τους τους επισκέπτονται με βάρδιες, δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται.

Όλοι τους πάσχουν από μετατραυματικό στρες, όμως το αντιμετωπίζουν καλά, πρόσθεσαν. Κάποιοι από τους μεταλλωρύχους υποφέρουν από δερματικά προβλήματα, ενώ οι περισσότεροι έχουν προβλήματα όρασης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και αναγκάζονται να φορούν γυαλιά ηλίου.

Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στις προσκλήσεις που έχουν γίνει προς τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους να επισκεφθούν διάφορες χώρες, ανάμεσα τους και την Ελλάδα. Σύμφωνα με σχετικές αναφορές, την πρόσκληση απηύθυναν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα: «Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία, η οποία δείχνει ότι με σωστή διάθεση απέναντι σε τέτοια γεγονότα, η Ελλάδα μπορεί να έχει πολύ καλή προβολή».