• Κυριακή, 8 Δεκέμβριος, 2019

Επισκόπηση των έργων της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμο Χαϊδαρίου

Peristeri News
Οκτώβριος10/ 2017

Ο Αντιπεριφερειάρχης του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, επισκέφτηκε το Δήμο Χαϊδαρίου.

Εκεί συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συζήτησε τις λεπτομέρειες για τα παρακάτω έργα:

  • Κατασκευή αγωγού όμβριων στη Λεωφόρο Αθηνών. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δυτική Αθήνα. Μετά την  ολοκλήρωση της συγκοινωνιακής μελέτης η οποία και εγκρίθηκε από τα Δημοτικά Συμβούλια Χαϊδαρίου και Περιστερίου, το έργο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.
  • Αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχής Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά. Το έργο πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής.
  • Ενίσχυση υποδομών αποχέτευσης όμβριων ΒΔ λεκάνης Δάσους Χαϊδαρίου. Η μελέτη του έργου, όπως κατατέθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, βρίσκεται στη διαδικασία έλεγχου από την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση.

Συζητήθηκαν επίσης το έργο που αφορά στη συντήρηση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου «ΜΠΛΟΚ 15», καθώς και άλλες προτάσεις του Δήμου που είτε έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, είτε πρόκειται να ενταχθούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση έναρξη του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στη Λεωφόρο Αθηνών και δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των εργασιών και ελέγχων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δημοπρατηθούν και να προχωρήσουν και τα άλλα έργα στο Δήμο Χαϊδαρίου.