• Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Επεισόδια σε διαμαρτυρία μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος09/ 2020

Ένταση επικράτησε για αρκετή ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Παιδείας,  όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Περίπου 40 άτομα ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες μέσα στον χώρο του υπουργείου. Η υπολοιπη συγκέντρωση που είναι μαζική, στράφηκε αμέσως ενάντια στα άτομα αυτά και τους φώναζαν να φύγουν γιατί καταστρέφουν τη διαμαρτυρία.

Οι αντιδράσεις προς τα άτομα που ξεκίνησαν τα επεισόδια, είναι έντονες από μαθητές και δασκάλους, ενώ προσπαθούν διαρκώς να τους απομακρύνουν καθώς τονίζουν ότι “Πρέπει να ακούσει τα αιτήματα μας η Κεραμέως”

Αιτήματα των μαθητών, είναι να συγκροτηθούν ολιγομελή τμήματα μαθητών, να πραγματοποιηθούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ζητά να ληφθούν ενισχυμένα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού στα σχολεία, ωστόσο η υπουργός Παιδείας παραμένει αδιάλλακτη στο ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων.

Αμετακίνητη η Κεραμέως

Καμία διάθεση ουσιαστικής συζήτησης με την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ που την επισκέφθηκε στο γραφείο της την Πέμπτη δεν έδειξε η Νίκη Κεραμέως,.

Η Υπουργός Παιδείας επέμεινε στα επιχειρήματά της και αρνήθηκε όχι μόνο να ικανοποιήσει αλλά και να συζητήσει σε βάθος τα αιτήματα του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα για το θέμα των ημερών και το αίτημα για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, τόνισε “όσοι υποστηρίζουν ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι οι αποστάσεις κάνουν λάθος. Η μάσκα είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο και εκεί κάναμε το καθήκον μας!”.

Επίσης, η Υπουργός ήταν αμετακίνητη στο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις αρχαιρεσίες και υπογράμμισε ότι “όσοι αρνηθούν να πάρουν μέρος σ’ αυτού του τύπου την ψηφοφορία, θα έχουν αποδείξει ότι μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν”.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να συμμετάσχει την Παρασκευή στο συλλαλητήριο των μαθητών και εν συνεχεία αναμένεται να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.