• Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Επανέρχονται τα δρομολόγια του Μετρό προς αεροδρόμιο

Avatar
Peristeri News
Νοέμβριος10/ 2018

Στον προγενέστερο σχεδιασμό τους επανέρχονται από σήμερα, Σάββατο 10 Νοεμβρίου, τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό.

Οι συρμοί δηλαδή θα επιστρέψουν στα δρομολόγια βάσει των οποίων δε γινόταν μετεπιβίβαση στο σταθμό της «Δουκίσσης Πλακεντίας» με προορισμό το «Αεροδρόμιο».

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Τα δρομολόγια πλέον θα ξεκινούν από τον σταθμό «Αγία Μαρίνα» με κατεύθυνση το αεροδρόμιο ενώ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Αγία Μαρίνα».

Στην ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ επισημαίνει ότι «ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου».

Παρά ταύτα, όπως αναφέρεται, «η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους».

Η ΣΤΑΣΥ χαρακτηρίζει «αβάσιμες τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών» και τονίζει πως «πρώτιστο μέλημά της είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της Αθήνας και η παροχή υψηλού επιπέδου συγκοινωνιακών υπηρεσιών».