• Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Επίθεση της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του Κυρ. Μητσοτάκη

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος18/ 2018

«Αυτοί που κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι παγκοσμίως που έριξαν ‘μαύρο’ πραξικοπηματικά στην ΕΡΤ, απειλούν τους πάντες, φανερώνοντας το αληθινό τους πρόσωπο και την ακροδεξιά τους αντίληψη περί Δημοκρατίας και ελευθερίας στη δημοσιογραφική έκφραση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι τα στελέχη της ΝΔ, «σωστά δηλώνουν ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες, όμως αυτό το ‘ξέχασαν’ τον Ιούνιο του 2013 όταν πλήγωναν τη δημοκρατία και ζημίωναν την ελληνική οικονομία με το ‘πραξικόπημα του μαύρου’. Σκέφτηκαν άραγε τους Έλληνες πολίτες-φορολογούμενους όταν ζητούσαν να διαγραφούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που πήραν ‘δανεικά κι αγύριστα’ από τις κρατικές τότε τράπεζες με τρόπους που σήμερα εξετάζει η δικαιοσύνη;».

«Οι αντιφάσεις των ανακοινώσεών τους καταδεικνύουν όχι μόνο την ανοησία τους, αλλά κυρίως τη δολιότητα και τη μανία του αρχηγεύοντος Μητσοτάκη να προβάλλει διαρκώς τον εαυτό του» συνεχίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ. Ως «άλλος Βοναπάρτης» υποστηρίζει, «όχι μόνο απαγορεύει στα στελέχη και τους βουλευτές του να προσεγγίσουν την ΕΡΤ, αλλά επιβάλλει στην δημόσια ραδιοτηλεόραση μια ιδιότυπη λογοκρισία , απαγορεύοντας την μετάδοση ειδήσεων που αφορούν στη ΝΔ αλλά όχι τον ίδιο, ενώ απαιτεί με έξοδα του Έλληνα πολίτη να καλύπτονται τηλεοπτικά όλες οι εμφανίσεις του και να μοιράζονται παράνομα και καταχρηστικά ΔΩΡΕΑΝ στα κανάλια των φίλων του Βαρώνων».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «ξεπέρασαν ακόμα και τον εαυτό τους» όταν «εγκαλούν το ΕΣΡ, το οποίο όπως οι ίδιοι τονίζουν, ‘έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών’, ζητώντας του ωστόσο να πράξει αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά, δηλαδή φασιστικά, ώστε τελικά να γίνει λογοκριτής των ΑΠΟΨΕΩΝ που τυχόν εκφράζουν οι δημοσιογράφοι».

«Στα μυαλά του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ, κυκλοφορούν τα λόγια και τα έργα του Πινοσέτ, γεγονός που καταδείχθηκε, όχι μόνο πρόσφατα με τη γνωστή δήλωση του Καραγκούνη, αλλά και όταν ‘ίδρυσαν’ το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς λογότυπο με την δημόσια τηλεόραση της Χιλής την εποχή του αιμοδιψή δικτάτορα. Στα δικά μας μυαλά, όπως και στο μυαλό κάθε εργαζόμενου και κάθε δημοκράτη, αντίθετα, υπάρχουν τα λόγια του Αλμπέρ Καμύ : «Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι, είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός» σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ .

Τέλος, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, καλεί «τη διοίκηση, το ΕΣΡ και κάθε αρμόδιο θεσμό, να αγνοήσει τις αντισυνταγματικές – μικροπολιτικές φανφάρες και απειλές του κ. Μητσοτάκη, και να προστατεύσουν την ελευθερία της δημοσιογραφικής έκφρασης και τον συνταγματικά καθορισμένο ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ετικέτες: ,