• Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Peristeri News
Ιανουάριος24/ 2011

Τριάντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, της Μόσχας.

Τριάντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν (εκ των οποίων 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση) από την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, της Μόσχας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο παραλαβής των αποσκευών της αίθουσας αφίξεων διεθνών πτήσεων. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνεται καπνός να βγαίνει από την αίθουσα και άνθρωποι να τρέχουν προς τις εξόδους κινδύνου του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής έρευνας, Βλαντιμίρ Μάρκιν, η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία της Μόσχας έχει τεθεί σε συναγερμό και στο Μετρό της πρωτεύουσας, καθώς και στα άλλα αεροδρόμια της πόλης ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. “Λόγω αυτού που συνέβη στο Ντομοντέντοβο, τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν σε όλα τα αεροδρόμια”, δήλωσε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικών και των υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) έχουν σταλεί στο Ντομοντέντοβο και στα άλλα αεροδρόμια, το Σερεμέτιεβο και το Βνούκοβο.

Τον Μάρτιο του 2010 δύο γυναίκες από το Νταγκεστάν πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας, σκοτώντας 40 ανθρώπους.