• Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος01/ 2016

Παράνομα φάρμακα διακινούσε κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθηκαν ένας 49χρονος ιδιοκτήτης παράνομης φαρμακαποθήκης και δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 46 και 58 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε χθες, μετά από επιχείρηση της ασυνομίας, σε συνεργασία με επιθεωρητές του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, στην παράνομη φαρμακαποθήκη, σε περιοχή της Αττικής.

Από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (316) συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας (8.300 €) περίπου,
  • (3) συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»,
  • πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων,
  • σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών,
  • επιταγές συνολικής αξίας (15.250 €) και συναλλαγματικές συνολικής αξίας (2.500 €) και
  • το χρηματικό ποσό των (2.950 €).

Σύμφωνα με την αστυνομία, η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με συνέπεια από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του κράτους.