• Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος, 2020

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης καπνικών ειδών

Peristeri News
Μάρτιος14/ 2019

Κύκλωμα διακίνησης παράνομων καπνικών ειδών εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης ένας 73χρονος αλλοδαπός και τρεις Έλληνες, ηλικίας 50, 56 και 59 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά 20.600 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Τα στελέχη του Λιμενικού οδηγήθηκαν στα ίχνη του κυκλώματος μετά από αξιοποίηση πληροφοριών. Έπειτα από παρακολούθηση εντοπίστηκε ο 56χρονος να μεταφέρει με φορτηγό, το οποίο στη συνέχεια στάθμευσε έξω από αποθήκη στο Μοσχάτο Αττικής, 12.920 πακέτα τσιγάρων, μέσα σε μεταλλικά κιβώτια, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθησε έρευνα στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες. Εντός της αποθήκης βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά τα οποία περιείχαν 680 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Στον χώρο υπήρχαν παλέτες, υλικά και εργαλεία συσκευασίας χαρτοκιβωτίων καθώς και ετικέτες με στοιχεία που ανέφεραν ως προορισμό την Ιταλία.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε με την συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε σπίτι που νοίκιαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο, βρέθηκαν σε αποθήκη επιπλέον 7.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.