• Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Εντοπίστηκε η σορός του άτυχου πιλότου

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος13/ 2018

Εντοπίστηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου, χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε χθες βορειοανατολικά της Σκύρου, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις του δημάρχου Σκύρου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το πλήρωμα αλιευτικού σκάφους εντόπισε τη σορό, καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του Mirage.

Υπενθυμίζεται πως το μοιραίο αεροσκάφος της 114ΠΜ/331Μ κατέπεσε στη θάλασσα χθες στις 12.15, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος, ενώ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του 34χρονου σμηναγού.

Οι πιθανές αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του Μιράζ

Για τα πιθανά αίτια της πτώσης του μοιραίου Μιράζ μίλησε στην κρατική τηλεόραση ο αντιπτέραρχος Κώστας Ιατρίδης.

Ο αντιπτέραρχος χαρακτήρισε δύσκολη θάλασσα το Αιγαίο, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε ότι η χαμηλή νέφωση και η αφρικανική σκόνη αποτέλεσαν σοβαρό εμπόδιο για τον άτυχο πιλότο, καθώς είναι πολύ πιθανό να έπαθε παραίσθηση, κάτι που το παθαίνουν οι πιλότοι όταν βρίσκονται σε τέτοιες συνθήκες.

Ο κ. Ιατρίδης ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγεις από την παραίσθηση και ο μόνος τρόπος είναι να πιστέψεις στα όργανα και αυτό λένε και οι κανόνες και οι σχολές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Καμιά φορά -είπε- είναι τόσο έντονη η αίσθηση της παραίσθησης που δεν πιστεύεις στα όργανα και πας να διορθώσεις την κανονικότητα γιατί νομίζεις ότι είσαι σε κλίση ή ανάστροφα και εκεί χειροτερεύεις την κατάσταση.