• Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Εντατικοποίηση των ελέγχων της εφορίας

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος22/ 2011

Οδηγίες στους διευθυντές των τριάντα μεγαλύτερων εφοριών της χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων έδωσε στη συνάντηση που είχε μαζί τους ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς.

Οδηγίες στους διευθυντές των τριάντα μεγαλύτερων εφοριών της χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων έδωσε στη συνάντηση που είχε μαζί τους ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα τους επόμενους μήνες και να καλυφθεί η στέρηση που παρουσιάζουν το πρώτο δίμηνο του έτους σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού.

Οι κατευθύνσεις που δόθηκαν στους διευθυντών των εφοριών είναι οι ακόλουθοι:

* Να προχωρήσουν σε περισσότερους τακτικούς ελέγχους ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

* Να εντατικοποιήσουν τους προσωρινούς ελέγχους στην αγορά σχετικά με τη μη απόδοση του ΦΠΑ και την μη έκδοση αποδείξεων.

* Να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και να δώσουν το κύριο βάρος ιδίως στα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν επισφάλειες.