• Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ προτείνει η ΕΣΕΕ

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος29/ 2010

Την υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ με την εξαίρεση των ειδών πρώτης ανάγκης προτείνει η Eθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωσταντίνου.

Την υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15% με την εξαίρεση των ειδών πρώτης ανάγκης προτείνει η Eθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωσταντίνου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της, «αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση της άμεσης ή έμμεσης φορολογίας θα κατέληγε όχι μόνο στη διεύρυνση της ύφεσης, αλλά και στη μείωση, αντί αύξησης, των δημοσίων εσόδων.

Παράλληλα, κάθε μέτρο πολιτικής πρέπει να θέτει ως προτεραιότητα το μεγάλο ζήτημα της σταθεροποίησης και επανεκκίνησης της οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΕΕ προτείνει αντί τη μετάταξη του ΦΠΑ από 11% σε 13% ή 23% την υιοθέτηση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15% με την εξαίρεση ορισμένων ειδών πρώτης ανάγκης που είναι σκόπιμο να παραμείνουν στον χαμηλό συντελεστή ως έχει σήμερα.