• Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

ΕΛΑΣ: Εκκενώθηκαν δύο υπό κατάληψη κτήρια στην Αχαρνών

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος19/ 2019

Ολοκληρώθηκε, ομαλά σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί για την εκκένωση του «Τοσίτσειου Σχολείου», στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ κι ενός ακόμη κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.

Εντός του κτηρίου στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν 90 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι. Ένας από τους άνδρες συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτηρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν 179 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι. Κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica, καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.