• Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Εκτός κούρσας ο Βέμπερ

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος09/ 2011

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, η θητεία του οποίου λήγει το 2011, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας δεν έκανε κάποιο σχόλιο και έκανε γνωστό ότι δεν θα εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το θέμα αυτό, ενώ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έκανε σχόλιο.

Το δημοσίευμα για την απόσυρση της υποψηφιότητας του Γερμανού τραπεζίτη προκάλεσε αίσθηση στις αγορές, καθώς θεωρείτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον κ. Τρισέ.

Τα επιτόκια του ευρώ στη διατραπεζική αγορά υποχώρησαν, καθώς ο κ. Βέμπερ θεωρείται “γεράκι” όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Τα νέα φαβορί στην κούρσα της διαδοχής του κ. Τρισέ, σύμφωνα με το Ρόιτερς, είναι ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και ο Γερμανός κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).