• Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά – Έπασχε από κορωνοϊό

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος15/ 2020

Εκοιμήθη, σε ηλικία 62 ετών, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος έπασχε από κορωνοϊό.

Ο -κατά κόσμον- Ιωάννης Τασσιάς είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό και νοσηλευόταν από την Παρασκευή σε κλινική Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάστασή του, όμως, πολύ γρήγορα επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να εμφανίσει λοίμωξη του αναπνευστικού και να καταλήξει σήμερα το πρωί από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Ιωάννης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 1η Οκτωβρίου του 1958. Το 1979 αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το 1982 από το τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μητροπολίτης Λαγκαδά εξελέγη στις 10 Μαΐου του 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Είχε διδάξει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και είχε ανακηρυχθεί διδάκτωρ θεολογίας στη Θεολογικὴ Aκαδημία της Ούζγκοροντ στην Ουκρανία. Είχε επίσης συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου.

Θετικός και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι θετικοί στον κορωνοϊό έχουν διαγνωθεί τόσο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Ιερώνυμος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.