• Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Εκλογές για ένα… φόρο στην Αυστραλία

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος26/ 2011

Ο εκπρόσωπος της αυστραλιανής αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις κλιματικές αλλαγές Γκρεγκ Χαντ, κάλεσε την κυβέρνηση Γκίλαρντ να κατέβει σε εκλογές, προκειμένου να ζητήσει τη συγκατάθεση του λαού για το φόρο ρύπανσης που θέλει να επιβάλει.

Ο εκπρόσωπος της αυστραλιανής αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις κλιματικές αλλαγές Γκρεγκ Χαντ, κάλεσε την κυβέρνηση Γκίλαρντ να κατέβει σε εκλογές, προκειμένου να ζητήσει τη συγκατάθεση του λαού για το φόρο ρύπανσης που θέλει να επιβάλει.

Ο κ. Χαντ είπε ακόμα, ότι το πρόσφατο πείραμα με το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, έχει στην πράξη αποτύχει και τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για την κυβέρνηση Γκίλαρντ, αν δεν εγκριθεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο του φόρου ρύπανσης.

Σε περίπτωση που η ομοσπονδιακή Βουλή δεν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την επιβολή του φόρου ρύπανσης, αυτό σημαίνει, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση έχει κατηγορηματικά αποτύχει, συνεπώς το πιο σωστό και τίμιο πράγμα που έχει να κάνει είναι να προσφύγει στις κάλπες για να λάβει τη συγκατάθεση των ψηφοφόρων.

Ας σημειώσουμε, ότι προσφυγή στις κάλπες έχει ζητήσει και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, για το ίδιο θέμα, επισημαίνοντας ότι ο φόρος ρύπανσης είναι ένας φόρος, που θα πλήξει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ υποστηρίζει ότι οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των χωρών της Ασίας για αυστραλιανό κάρβουνο και φυσικό αέριο, θα έχουν ως αποτέλεσμα να μη χαθούν έσοδα και θέσεις εργασίας από την επιβολή του φόρου ρύπανσης.

Σε συνέντευξη που έδωσε, από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας όπου βρίσκεται, στην εφημερίδα The Australian, προέβλεψε ότι οι εξαγωγές της Αυστραλίας προς τις ασιατικές χώρες θα αυξηθούν, πράγμα που θα συμβάλει στην ταχύτερη οικονομική ανάπτυξή της, επιτρέποντάς της, παράλληλα, να αναπτύξει και τεχνολογίες καθαρής ενέργειας.

Να προσθέσουμε εδώ, ότι η κ. Γκίλαρντ βρίσκεται αυτές τις μέρες σε περιοδεία στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού από τη Νότια Κορέα, ήλθαν να επιβεβαιώσουν προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Κλιματικών Αλλαγών, Γκρεγκ Κόμπετ, ο οποίος στην προσπάθειά του να καθησυχάσει την ηγεσία του συνδικάτου AWU, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη χαθούν θέσεις εργασίας στη βιομηχανία εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Να τονίσουμε εδώ, ότι πριν λίγες μέρες η αυστραλιανή εταιρεία ενέργειας Origin υπέγραψε ένα ακόμα συμβόλαιο-μαμούθ εξαγωγής φυσικού αερίου στην Κίνα.